Każdy korzystał z nich przynajmniej raz w życiu, a z pewnością o wiele częściej. W dzisiejszych czasach wprost trudno się obejść bez jednorazowych opakowań. Wytrzymałe i chroniące swoją zawartość, a jednocześnie niewymagające mycia. Czy jest coś bardziej praktycznego?
Naczynia jednorazowe to wygoda
Jest tego świadom każdy, kto musiał uporać się ze zorganizowaniem umywalni dla stert tradycyjnych naczyń, użytych przez klientów. A także ten, kto wliczał w koszty rozbite talerze, czy filiżanki. Nim przekonamy się, jak dużą ofertę ma hurtownia opakowań jednorazowych plast.eu, warto, abyśmy przeanalizowali, dlaczego jednorazowe opakowania, a także reklamówki foliowe są warte naszego zainteresowania.
Plusy opakowań jednorazowych
Opakowania dla branży gastronomicznej jak naczynia i słomki mają szereg zalet:
– nie wymagają mycia, odpadają więc koszty zatrudnienia osób na zmywak, kupna zmywarek, wyparzarek, zakupu detergentów do mycia ręcznego i w urządzeniach, spełnienia ścisłych norm sanitarnych itd.
– nie tłuką się, a więc ich przechowywanie jest znacznie ułatwione w przypadku niewielkiego zaplecza baru, czy restauracji. Działając w branży gastronomicznej, można to należycie docenić. Plastik, papier, czy styropian – wszystkie te materiały mogą być składowane bez zachowywania szczególnej ostrożności i nie da się ich niechcący zniszczyć nieostrożnym ruchem.
– Pozwalają zachować pożądaną temperaturę potraw. Porcelanowy talerz musi być w sposób ciągły nagrzewany, aby potrawa nie straciła na atrakcyjności po tym, jak zostanie na niego nałożona i skierowana do wydawki. Styropianowe opakowanie utrzyma ciepło także wtedy, gdy klient otrzyma swoje zamówione danie na wynos.
W co zapakować jednorazowe naczynia?
Potrawy o półpłynnej konsystencji powinny być zabezpieczone w sposób szczególnie staranny. Gdy klient otrzymuje swoje zamówienie, to naturalne, że chce dowieźć je lub zanieść do domu, nie tracąc po drodze pysznego sosu, czy ryzykować poplamionego ubrania.
Tu rozwiązaniem są reklamówki i torebki foliowe. Te ostatnie pozwalają dodatkowo opakować pudełka plastikowe, czy ze styropianu. Reklamówki zaś to najwygodniejszy sposób na przeniesienie potraw na każdą odległość.
Jednorazowe opakowania ekologiczne
Jak widzimy, jest wystarczająco wiele powodów, dla których warto zapoznać się z katalogiem hurtowni opakowań jednorazowych https://plast.eu/. Opakowania dla branży gastronomicznej jak naczynia i słomki występują w nim także w wersji ekologicznej. Wybór zaś jest na tyle duży, że niezależnie od tego, czy jesteśmy piewcami trendu eko, czy tradycyjnego, będziemy z pewnością usatysfakcjonowani.